Rychlá zdravá svačinka, která potěší váš důležitý střevní mikrobiom ! :) Kefír je zdrojem prospěšných bakterií pro naše střeva. Výzkumy ukazují, že právě zdravý pestrý mikrobiom (taková ZOO hodných bakterií v našich střevech) se významně podílí na naší imunitě!
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
můžete použít i směs lesní ovoce nebo jahody :) 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kefír a ovoce promixujeme v mixéru a máme hotovo :))
Makronutrienty
56%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 206 kJ | 617 kJ |
Kalorická hodnota | 49,1 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,98 g
4,1 g |
18 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,598 SVJ | 1,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,74 g
0,45 g |
5,21 g
1,35 g |
Bílkoviny | 2,92 g | 8,77 g |
Sůl | 0,075 g | 0,225 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů