Kefírový perník - LC

Laduš

Kefírový perník - LC

Recept na tento perník (ovšem klasický s obilnou moukou) na mě vykoukl na FB. Zaujal mě, proto jsem se jej rozhodla předělat do low carb verze. Bohužel výsledek mě osobně příliš nenadchnul. To však neznamená, že nechutnal ostatním. :)

Perník nejspíš zaujme ty, kteří si nepotrpí na příliš sladké a nevadí jim použitá kokosová mouka.

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme kefír, přidáme vejce, sůl, erythritol a prošleháme. Pak přidáme smíchané sypké suroviny, které zamícháme již vařečkou.

    Husté těsto přendáme do máslem vymazaného varného skla obdélníkového tvaru (nebo na menší plech) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C 40 minut, nebo podle typu trouby. Na plechu bude doba pečení asi o něco kratší, než v tom skle. Musíte zkusit špejlí.

  2. V kastrolku jsem spojila smetanu s erythritolem a olejem a prohřála. Pak jsem přidala čokoládové pecky, odstavila z plamene a důkladně promíchala, až vznikla krásná hladká hmota.

    Perník jsem po vychladnutí a vyklopení natřela low carb třešňovým džemem vlastní výroby. Pak jsem jej namazala čokoládovou polevou a ozdobila nadrobenými lyofilizovanými malinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte