KEFÍROVÁ PÍCHANÁ BUCHTA

Danula

A chtělo to taky nějakou rychlovku ke kafi. Je dobré mít v záloze pár osvědčených a hlavně rychlých receptů, které zaručeně nezklamou. Tohle je jeden z nich. Zvládnete ho "levou zadní" a úspěch je zaručen.

KEFÍROVÁ PÍCHANÁ BUCHTA

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 340 g
cukr krystal 180 g
cukr vanilkový 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kokos sušený, strouhaný 80 g
kefírové mléko 500 ml
vajíčka 2 kusy
olej řepkový 8 lžic
máslo čerstvé 160 g
voda horká 2 lžíce
rum (originál tuzemský) 4 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce
cukr moučka 200 g
kokos sušený, strouhaný 4 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme všechny tekuté přísady, všechno důkladně promícháme a nalijeme na menší hluboký plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.

  2. Ihned zatepla propícháme obráceným koncem vařečky (ale ne až úplně na samé dno), polijeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pěkně zatekla do všech skulin) a posypeme strouhaným kokosem.

  3. Poleva: 160g rozpuštěného másla, 2 lžíce horké vody, 4 lžíce rumu, 4 lžíce holandského kakaa, 200g moučkového cukru. Vše jen smíchat a vyšlehat vidličkou dohladka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů