KEFÍROVÁ PÍCHANÁ BUCHTA
A chtělo to taky nějakou rychlovku ke kafi. Je dobré mít v záloze pár osvědčených a hlavně rychlých receptů, které zaručeně nezklamou. Tohle je jeden z nich. Zvládnete ho "levou zadní" a úspěch je zaručen.
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 340 g |
cukr krystal | 180 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kokos sušený, strouhaný | 80 g |
kefírové mléko | 500 ml |
vajíčka | 2 kusy |
olej řepkový | 8 lžic |
máslo čerstvé | 160 g |
voda horká | 2 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 4 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 4 lžíce |
cukr moučka | 200 g |
kokos sušený, strouhaný | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme všechny tekuté přísady, všechno důkladně promícháme a nalijeme na menší hluboký plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.
-
Ihned zatepla propícháme obráceným koncem vařečky (ale ne až úplně na samé dno), polijeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pěkně zatekla do všech skulin) a posypeme strouhaným kokosem.
-
Poleva: 160g rozpuštěného másla, 2 lžíce horké vody, 4 lžíce rumu, 4 lžíce holandského kakaa, 200g moučkového cukru. Vše jen smíchat a vyšlehat vidličkou dohladka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů