Kedlubnový guláš - LC
Jednoduché a chutné letní low carb jídlo. :)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Outdoor a trek
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 2 kusy |
vuřt, buřt, špekáček | 400 g |
cibule | 2 kusy |
cuketa | 400 g |
olivový olej | 2 lžíce |
paprika bílá | 3 kusy |
vývar hovězí domácí | 500 ml |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
paprika pálivá mletá | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 2 lžičky |
sůl | 1,5 lžiček |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli jsem nakrájela nadrobno a osmažila na oleji. Přidala jsem uzeninu nakrájenou na kostičky, pak cuketu nastrouhanou najemno a vše jsem opět osmahla. Dále jak sladkou, tak pálivou papriku a osmahla už jen krátce, aby paprika nezhořkla. Pak jsem zalila vývarem a přidala zbývají koření. Nechala jsem provařit.
-
Poté jsem děrovanou lžící vyndala uzeninu a základ jsem promixovala tyčovým mixérem. Uzeninu jsem vrátila zpět do kastrolu a přidala kedluben nakrájený na kostičky a nechala vařit. Podle potřeby jsem ještě dolila vodu. Jak byl kedluben měkký (gigant se nerozvaří, u běžné kedlubny si to ohlídejte), přidala jsem bílou papriku nakrájenou na kousky a nechala vařit už jen krátce, aby papriky nebyly rozvařené, ale zůstaly na skus. Pak už stačí jen ochutnat a je-li třeba, dochutit dle vlastních preferencí.
-
Na talíři mám ještě trochu nastrouhané bílé papriky. Vhodnou přílohou je např. LC chléb Šumava (jako mám já) a nebo taky nic. Guláš je totiž dosti vydatný. A chuťově naprosto skvělý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů