Kedlubnový guláš - LC

Laduš

Jednoduché a chutné letní low carb jídlo. :)

Kedlubnový guláš - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
kedlubna 2 kusy
vuřt, buřt, špekáček 400 g
cibule 2 kusy
cuketa 400 g
olivový olej 2 lžíce
paprika bílá 3 kusy
vývar hovězí domácí 500 ml
paprika sladká mletá 1 lžička
paprika pálivá mletá 0,5 lžičky
kmín drcený 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 2 lžičky
sůl 1,5 lžiček
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Cibuli jsem nakrájela nadrobno a osmažila na oleji. Přidala jsem uzeninu nakrájenou na kostičky, pak cuketu nastrouhanou najemno a vše jsem opět osmahla. Dále jak sladkou, tak pálivou papriku a osmahla už jen krátce, aby paprika nezhořkla. Pak jsem zalila vývarem a přidala zbývají koření. Nechala jsem provařit.

  2. Poté jsem děrovanou lžící vyndala uzeninu a základ jsem promixovala tyčovým mixérem. Uzeninu jsem vrátila zpět do kastrolu a přidala kedluben nakrájený na kostičky a nechala vařit. Podle potřeby jsem ještě dolila vodu. Jak byl kedluben měkký (gigant se nerozvaří, u běžné kedlubny si to ohlídejte), přidala jsem bílou papriku nakrájenou na kousky a nechala vařit už jen krátce, aby papriky nebyly rozvařené, ale zůstaly na skus. Pak už stačí jen ochutnat a je-li třeba, dochutit dle vlastních preferencí.

  3. Na talíři mám ještě trochu nastrouhané bílé papriky. Vhodnou přílohou je např. LC chléb Šumava (jako mám já) a nebo taky nic. Guláš je totiž dosti vydatný. A chuťově naprosto skvělý.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů