Kedlubnové hašé se škvarečkama a pečenou bramborou.

Deník pološílené veganky

U názvu tohoto jídla, jsem tedy tápala. Výpečky nebo škvarečky. Já škvarky neměla nikdy ráda. Ale velikostí jsou to spíš škvarečky než výpečky. No tak škavreček vyhrál. Až mě napadne jiný název, tak v příštím vaření ho přejměnuji

Kedlubnové hašé se škvarečkama a pečenou bramborou.

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 800 g
sůl 1 lžička
tempeh 200 g
olej řepkový 1 lžíce
kořenicí směs tandori masala 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
sojová omáčka 1 lžička
kedlubna 2 kusy
olej řepkový 1 lžíce
cibule 1 kus
bujón zeleninový 1 kus
česnek medvědí sušený 5 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Brambory - silikonová podložka, troubu předehřejeme na 200s, posolíme a lup péct do zlatavo - hněda.

  2. Tempeh nahrájíme na drobno. A teď kdo chce věrnou kopii dá na pánev oleje více, kdo chce normální přílohu, dá ho akorát. Do oleje dá 1čl garam masaly a 1/2čl drcený kmín. Pustím plameňáka :-) Až se koření zpění , přidáme tempeh. A restujeme, obrníme se trpělivostí, jinak to nepůjde. Přehazujeme na tý pánviččce ty kostičky, aby z každé strany chytly zlatavou, propečenou kůrku. V půlce procesu pánev zakapeme světlou sojovkou. Ta s garam masalou udělá z každé soji pocit vepřového. Prostě tak to je a nezměníte na tom nic..Takže opíkáme tak dlouho, doku sliny vám nepotečou ke klíční kosti a dokud kůrčičky nejsou výtečné. Hotovo.

  3. Kedlubny dvě, velikosti velké pěsti, jsem nastrouhala na hrubo. Hrnec. Olej, čekáme až se zahřeje a jedna malá cibulka. Tu restujeme do zlatava. Tedy ne, že to odfláknete. Až je, přidáme kedlubnu, zasypeme 1PL zelenivým sypkým bujonem, lehce podlijeme vodou, přidáme sušený medvědí česnek, možno i granulovaný, zaklopíme a dusíme. Dusíme asi 7 minut. Pepř, sůl, doladíme chutě, možno 1PL sypké rostlinné smetany pro máslový finiš.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů