U názvu tohoto jídla, jsem tedy tápala. Výpečky nebo škvarečky. Já škvarky neměla nikdy ráda. Ale velikostí jsou to spíš škvarečky než výpečky. No tak škavreček vyhrál. Až mě napadne jiný název, tak v příštím vaření ho přejměnuji
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Brambory | |
---|---|
800 g |
800 g |
1 lžička |
1 lžička |
Škvarečky | |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Hašé | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 g |
5 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory - silikonová podložka, troubu předehřejeme na 200s, posolíme a lup péct do zlatavo - hněda.
-
Tempeh nahrájíme na drobno. A teď kdo chce věrnou kopii dá na pánev oleje více, kdo chce normální přílohu, dá ho akorát. Do oleje dá 1čl garam masaly a 1/2čl drcený kmín. Pustím plameňáka :-)
Až se koření zpění , přidáme tempeh. A restujeme, obrníme se trpělivostí, jinak to nepůjde. Přehazujeme na tý pánviččce ty kostičky, aby z každé strany chytly zlatavou, propečenou kůrku. V půlce procesu pánev zakapeme světlou sojovkou. Ta s garam masalou udělá z každé soji pocit vepřového. Prostě tak to je a nezměníte na tom nic..Takže opíkáme tak dlouho, doku sliny vám nepotečou ke klíční kosti a dokud kůrčičky nejsou výtečné. Hotovo.
-
Kedlubny dvě, velikosti velké pěsti, jsem nastrouhala na hrubo.
Hrnec. Olej, čekáme až se zahřeje a jedna malá cibulka. Tu restujeme do zlatava. Tedy ne, že to odfláknete.
Až je, přidáme kedlubnu, zasypeme 1PL zelenivým sypkým bujonem, lehce podlijeme vodou, přidáme sušený medvědí česnek, možno i granulovaný, zaklopíme a dusíme.
Dusíme asi 7 minut. Pepř, sůl, doladíme chutě, možno 1PL sypké rostlinné smetany pro máslový finiš.
Makronutrienty
62%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 487 kJ | 2 069 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 494 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
0,693 g |
66,4 g
2,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 6,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,89 g
0,523 g |
20,8 g
2,22 g |
Bílkoviny | 4,81 g | 20,4 g |
Sůl | 0,643 g | 2,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů