- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
120 g |
120 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Předehřejeme si troubu a mezitím uvaříme ve vodě čočku (asi 20 min., drobnozrnnou stačí i méně). Pak vypneme vodu a dosypeme bulgur nebo krupičku a sůl, zakryjeme, sundáme ze sporáku a necháme dojít.
-
Na oleji osmažíme cibuli (ne jarní, normální), dolejeme protlak, kmín a papriku a ještě chvilku (cca 2 min.) povaříme. Přidáme k vychladlé čočce, zapracujeme citron. štávu, pažitku, petrželku a jarní cibulku. Hmotu dobře prohněteme - ručně. Vytvarujeme čufty.
-
Pečeme asi na 90 stupňů C lehce dohněda (cca 12 min), pak otočíme čufty bříškem nahoru a dalších cca 12 min. pečeme. Můžeme je podávat s rýží, v pita chlebu se salátem, nebo se šťouchanými bramborami a hořčicí. Dobrou chuť :)
Makronutrienty
73%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 559 kJ | 725 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 173 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,6 g
1,11 g |
30,6 g
1,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,36 SVJ | 3,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,17 g
0,331 g |
2,82 g
0,43 g |
Bílkoviny | 6,64 g | 8,62 g |
Sůl | 0,61 g | 0,791 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů