Kdoulová marmeláda
Voňavá, výjimečná...kdo jednou kdoulovou marmeládu ochutná, nebude chtět rybízovou :). Kdoule už jsou dnes vzácné, ale budete-li mít možnost, využijte je i jinak než do prádelníku :).
- 10h
- 10 porcí
- náročné
- Historické
- Jedlé dárky
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kdoule | 2 kg |
voda | 1 litr |
cukr krystal | 600 g |
Postup přípravy
-
Kdoule otřeme, vykrájíme prostředky a nakrájíme na plátky. Dáme do vody a povaříme asi 20 minut.
-
Scedíme přes plátýnko a šťávu necháme do druhého dne odstát.
-
Druhý dne odměříme šťávu, na litr dáme 300g cukru a povaříme do zrosolovatění.
-
Dáme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů