Kdoulová marmeláda

Voňavá, výjimečná...kdo jednou kdoulovou marmeládu ochutná, nebude chtět rybízovou :). Kdoule už jsou dnes vzácné, ale budete-li mít možnost, využijte je i jinak než do prádelníku :).

Kdoulová marmeláda

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
kdoule 2 kg
voda 1 litr
cukr krystal 600 g

Postup přípravy

  1. Kdoule otřeme, vykrájíme prostředky a nakrájíme na plátky. Dáme do vody a povaříme asi 20 minut.

  2. Scedíme přes plátýnko a šťávu necháme do druhého dne odstát.

  3. Druhý dne odměříme šťávu, na litr dáme 300g cukru a povaříme do zrosolovatění.

  4. Dáme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů