Voňavá, výjimečná...kdo jednou kdoulovou marmeládu ochutná, nebude chtět rybízovou :).
Kdoule už jsou dnes vzácné, ale budete-li mít možnost, využijte je i jinak než do prádelníku :).
- 10h
- 10 porcí
- náročné
Postup přípravy
-
Kdoule otřeme, vykrájíme prostředky a nakrájíme na plátky.
Dáme do vody a povaříme asi 20 minut.
-
Scedíme přes plátýnko a šťávu necháme do druhého dne odstát.
-
Druhý dne odměříme šťávu, na litr dáme 300g cukru a povaříme do zrosolovatění.
-
Dáme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Makronutrienty
97%
1%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 408 kJ | 653 kJ |
Kalorická hodnota | 97,5 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,4 g
17 g |
39,1 g
27,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,44 SVJ | 3,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,317 g
0 g |
0,507 g
0 g |
Bílkoviny | 0,344 g | 0,551 g |
Sůl | 0,019 g | 0,031 g |