Rychlý a lahodný lowcarb dezert, plný kávy :)
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
z bílků sníh 4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
6 lžiček |
6 lžiček |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky s erythritolem ušleháme a postupně vešleháme ostatní přísady, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Dáme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut.
Dezert ozdobíme kysanou smetanou smíchanou s jacobs kávou.
Kávu použijeme v sypkém stavu.
Makronutrienty
20%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 015 kJ | 511 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,69 g
3,29 g |
3,87 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,769 SVJ | 0,387 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
11,5 g |
10,1 g
5,77 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 5,24 g |
Sůl | 0,401 g | 0,202 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů