Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)
I mlsat se dá zdravě
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Mražení a chlazení
- Paleo
- Polevy, krémy, náplně
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
káva zrnková | 3 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 50 g |
kokosové mléko | 100 ml |
vaječný žloutek | 1 kus |
vanilka lusk mletá | 1 lžička |
skořice mletá | 0,25 lžičky |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů