Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)

Marie Hloušková, RUTINA.cz

I mlsat se dá zdravě

Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
káva zrnková 3 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 50 g
kokosové mléko 100 ml
vaječný žloutek 1 kus
vanilka lusk mletá 1 lžička
skořice mletá 0,25 lžičky
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.

    Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů