I mlsat se dá zdravě
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
3 g |
3 g |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.
Makronutrienty
35%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 468 kJ | 1 316 kJ |
Kalorická hodnota | 351 kcal | 315 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
8,22 g |
16,6 g
7,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
19,7 g |
25,6 g
17,7 g |
Bílkoviny | 5,6 g | 5,02 g |
Sůl | 1,73 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů