KÁVOVÉ ZRNÁ - LC
Luxusné vianočné nízkosacharidové... Ja osobne milujem všetky cukrovinky, zákusky, plnky, krémy, v ktorých je káva a tieto zrná sú fenomenálne. Musím dobre schovať niekde na terase, aby sa do Vianoc nezjedli. Tak čo, vyskúšate túto zdravú verziu kávových zŕn priatelia? Viac inšpirácií, aj vianočných, nájdete na mojom Instagrame😘 https://www.instagram.com/chutne_chudni.../profilecard/...
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 100 g |
mandlová mouka | 2 lžíce |
erythritol, sukrin | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
káva instantní | 1 lžička |
máslo čerstvé | 50 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžička |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 30 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V miske zmiešajte mleté orechy, mandľovú múku, práškové sladidlo a kakao. Pridajte zmäknuté maslo, rum a rozpustenú kávu. Vypracujte hladké cesto. Ak je príliš lepivé, dajte ho na 10-15 minút do chladničky.
-
Z cesta tvarujte malé oválne zrnká (cca 2-3 cm). Jemne ich stlačte a pomocou noža alebo špáradla vytvorte stredový zárez, aby pripomínali kávové zrná. Alebo použite silikonové formy v tvare zŕn, ja som to robila v týchto formách. Je to rýchlejšie. Uložené na tácke dajte do chladničky stuhnúť na cca 30 minút.
-
Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a kávové zrnká ňou jemne pofŕkajte alebo ich do nej namáčajte. Hotové kávové zrnká skladujte v chladničke, alebo na balkóne, terase v uzatvárateľnej nádobe. Dobrú chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů