- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
Postup přípravy
-
Smícháme si mleté lněné semínko s vodou a necháme 10 minut odstát.
-
Smícháme všechny suché ingredience na mandlové slzy, poté přidáme mletá lněná semínka a kokosový olej. Vše pořádně promícháme v nelepivé, vláčné těsto.
-
Z těsta vyválíme placku, do které vykrajujeme slzy, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut
-
V menší misce si smícháme veškeré ingredience na náplň a spojujeme jim vychladlé mandlové slzy.
Makronutrienty
26%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 215 kJ | 158 kJ |
Kalorická hodnota | 529 kcal | 37,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,8 g
3,02 g |
1,56 g
0,216 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,18 SVJ | 0,156 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
46,1 g
20,8 g |
3,29 g
1,49 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 1,22 g |
Sůl | 0,085 g | 0,006 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů