Kávové slepované sušenky

PecemePaleo

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kávové slepované sušenky

Jak víte, miluji kávu a tím pádem i kávové dezerty. Tyhle sušenky jsou výborné a jsou super low carb, co víc si přát :) V tomto receptu se vyskytuje káva, která se konzumuje. Pro přípravu receptu si proto pořiďte kvalitní čerstvě mletou ze specializované prodejny. V žádném případě nepoužívejte levnou ze supermarketu.

Postup přípravy

  1. Nameleme si mandle s kávou co nejjemněji a smícháme je se 1-2 lžícemi tekuté stévie.Vyšleháme bílky do sněhu.Vše opatrně smícháme dohromady, sníh by měl zůstat nadýchaný.Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme 24 stejně velkých báboviček. Já jsem si pomohla formičkou, aby byly všechny bábovičky stejně velké a kulaté.Klepneme s plechem o stůl, abychom se zbavili bublinek a nerovností.Těsto necháme ještě 15 minut odpočinout.

  2. Po 15 minutách vložíme plech do trouby rozpálené na 150 °C a pečeme 15 minut.Během pečení si připravíme krém ze změklého másla, lučiny a kakaa. Osobně už krém nesladím, protože mi chutná kombinace sladké sušenky a neslazeného krému. Pokud ale chcete, klidně si stévií oslaďte i krém. Po upečení necháme bábovičky vychladnout a potom je slepujeme krémem k sobě. A krémem já opravdu nešetřím.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte