Kávové řezy moka
Recept na tyto řezy je osvědčený. Řezy se hodí na každou příležitost a jdou vždy na odbyt.
- 1h:30m
- 48 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 48 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná | 170 g |
vejce slepičí střední, m | 10 kusů |
cukr moučka | 200 g |
olej řepkový | 100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao | 50 g |
káva zrnková | 5 g |
kypřící prášek do pečiva | 4 g |
káva silná, hotový nápoj | 250 ml |
cukr krystal | 2 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 250 g |
cukr moučka | 2 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
cukr moučka | 200 g |
káva silná, hotový nápoj | 40 ml |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto - v míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, zašleháme. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, umletou zrnkovou kávu a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
-
Vzniklé těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl rozmažeme na vymazaný plech a pečeme při 170st.
-
Kávový krém - nejprve si ze silné kávy, mouky a krystalového cukru uvaříme kávovou kaši. Za občasného míchání ji necháme vychladnout.
-
Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme rum a vmícháme vychladlou kávovou kaši. Vzniklý kávový krém rozdělíme na 2 díly. Upečené placky promažeme krémem a navrstvíme na sebe. Řezy lehce zatížíme a dáme do chladna.
-
Kávová poleva - moučkový cukr, kávu a rum dobře utřeme. Kávovou polevu natřeme na řezy a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme tenkým ostrým nožem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů