Kávové řezy moka

Marcela

Recept na tyto řezy je osvědčený. Řezy se hodí na každou příležitost a jdou vždy na odbyt.

Kávové řezy moka

Suroviny pro 48 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka pšeničná 170 g
vejce slepičí střední, m 10 kusů
cukr moučka 200 g
olej řepkový 100 ml
kakaový prášek, holandské kakao 50 g
káva zrnková 5 g
kypřící prášek do pečiva 4 g
káva silná, hotový nápoj 250 ml
cukr krystal 2 lžíce
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
máslo čerstvé 250 g
cukr moučka 2 lžíce
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
cukr moučka 200 g
káva silná, hotový nápoj 40 ml
rum (originál tuzemský) 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Těsto - v míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, zašleháme. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, umletou zrnkovou kávu a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  2. Vzniklé těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl rozmažeme na vymazaný plech a pečeme při 170st.

  3. Kávový krém - nejprve si ze silné kávy, mouky a krystalového cukru uvaříme kávovou kaši. Za občasného míchání ji necháme vychladnout.

  4. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme rum a vmícháme vychladlou kávovou kaši. Vzniklý kávový krém rozdělíme na 2 díly. Upečené placky promažeme krémem a navrstvíme na sebe. Řezy lehce zatížíme a dáme do chladna.

  5. Kávová poleva - moučkový cukr, kávu a rum dobře utřeme. Kávovou polevu natřeme na řezy a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme tenkým ostrým nožem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů