Cappuccino je rozhodně jeden z nejoblíbenějších kávových nápojů. Skládá se z 1/3 espresso káva, z 1/3 mléka a našlehané mléčné pěny. Pojďme se podívat na jeho složení a nutriční hodnoty.
Postup přípravy
-
Přípravou cappuccina vás provede barista Zdeněk Smrček. Na espresso si připravte 7g mleté espresso kávy.
Makronutrienty
44%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 244 kJ |
Kalorická hodnota | 79,8 kcal | 58,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,47 g
0 g |
4,73 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,647 SVJ | 0,473 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,29 g
1,64 g |
3,14 g
1,2 g |
Bílkoviny | 3,9 g | 2,86 g |
Sůl | 0,074 g | 0,054 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů