Kávu caffe latte si můžete snadno připravit i doma:) Café latte se připravuje do velkého šálku a tvoří ho mléčná pěna a espresso. Má tedy pouze dvě oddělené vrstvy, nikoliv tři jako jeho variace Macchiato. Ve Francii se můžete setkat s názvem café au lait.
Postup přípravy
-
Na správný postup výroby kávy mrkněte ve videu:)
Makronutrienty
42%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 475 kJ | 1 101 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,75 g
0 g |
20,3 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,875 SVJ | 2,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,24 g
2,37 g |
14,5 g
5,49 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 13,2 g |
Sůl | 0,109 g | 0,252 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů