Klasika, ale obstoji i v low carb dietě.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Maso i zeleninu nakrájejte na nudličky.
2. Rozpalte pánev a na lžíci oleje (či sádla) opečte maso z prudka do zlatova. Vyndejte jej z pánve.
3. Na další lžíci oleje osmahněte cibuli, pak přidejte papriku a ochuťte octem a kořením. Chvíli opékejte.
4. Vraťte maso do pánve a přidejte plechovku krájených rajčat. Nechte chvíli probublávat.
5. Ozdobte petrželkou a jezte s libovolnou přílohou.
Makronutrienty
24%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 1 874 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,52 g
1,8 g |
18,9 g
7,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,452 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,53 g
2,02 g |
31,5 g
8,45 g |
Bílkoviny | 6,5 g | 27,2 g |
Sůl | 0,553 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů