KATŮV ŠLEH S BATÁTOVÝMI PLACIČKAMI
Oblíbená hospodská dobrota v nízkosacharidové verzi. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 800 g |
cibule | 2 kusy |
paprika kapie | 2 kusy |
nakládané kyselé okurky | 4 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
rajský protlak | 3 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
worcestrová omáčka | 2 lžíce |
nakládané papričky, feferony | 2 g |
batáty, sladké brambory | 500 g |
sůl | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 5 kusů |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 20 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájím na proužky, papriky a okurky na nudličky, feferonku na kolečka. Maso nakrájím na plátky a pak na nudličky, osolím, opepřím a zprudka opeču na oleji, vyndám do misky.
-
Do výpeku přidám ještě olej a restuji na něm cibuli s paprikou, když je růžová přidám okurky s feferonkou, sojovou omáčku s vorčestrem, protlak a zarestuji. Vrátím zpět maso a podliji vodou, aby bylo téměř ponořeno, dusím pod pokličkou doměkka.
-
Placičky - batát nahrubo nastrouhám, osolím, nechám vypotit a vyždímám tekutinu, přidám vejce, česnek, majoránku, trochu lupinové mouky a pepř a osmažím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů