KATŮV ŠLEH S BATÁTOVÝMI PLACIČKAMI

Oli

Oblíbená hospodská dobrota v nízkosacharidové verzi. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KATŮV ŠLEH S BATÁTOVÝMI PLACIČKAMI

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 800 g
cibule 2 kusy
paprika kapie 2 kusy
nakládané kyselé okurky 4 kusy
olivový olej 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
rajský protlak 3 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
worcestrová omáčka 2 lžíce
nakládané papričky, feferony 2 g
batáty, sladké brambory 500 g
sůl 0,5 lžičky
vajíčka 1 kus
česnek stroužky 5 kusů
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájím na proužky, papriky a okurky na nudličky, feferonku na kolečka. Maso nakrájím na plátky a pak na nudličky, osolím, opepřím a zprudka opeču na oleji, vyndám do misky.

  2. Do výpeku přidám ještě olej a restuji na něm cibuli s paprikou, když je růžová přidám okurky s feferonkou, sojovou omáčku s vorčestrem, protlak a zarestuji. Vrátím zpět maso a podliji vodou, aby bylo téměř ponořeno, dusím pod pokličkou doměkka.

  3. Placičky - batát nahrubo nastrouhám, osolím, nechám vypotit a vyždímám tekutinu, přidám vejce, česnek, majoránku, trochu lupinové mouky a pepř a osmažím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů