Kaše z quinoi s mákem a švestkami

Jídelní plán

Kaše z quinoi s mákem a švestkami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
quinoa vařená 1 hrnek
vaječný bílek 2 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 0,5 hrnku
sůl 1 špetka
švestky 6 kusů
mák mletý 2 lžíce
máslo čerstvé 2 oříšky
vanilkový extrakt 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme vařenou quinou, zalijeme ji mlékem a prohřejeme. Bílek vyšleháme na sníh a postupně vmícháme do horké kaše. V případě potřeby naředíme dalším mlékem. Švestky nakrájíme na kousky. Rozhřejeme máslo, přidáme vanilkový extrakt. Můžeme přidat i kapku rumu nebo trochu čekankového sirupu. Kaši posypeme na kousky pokrájenými švestkami, zalijeme máslem a zasypeme makem. Podávat můžeme také ozdobené vyšlehaným tvarohem nebo řeckým jogurtem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů