Kaše z quinoi s mákem a švestkami
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
quinoa vařená | 1 hrnek |
vaječný bílek | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 0,5 hrnku |
sůl | 1 špetka |
švestky | 6 kusů |
mák mletý | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 2 oříšky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme vařenou quinou, zalijeme ji mlékem a prohřejeme. Bílek vyšleháme na sníh a postupně vmícháme do horké kaše. V případě potřeby naředíme dalším mlékem. Švestky nakrájíme na kousky. Rozhřejeme máslo, přidáme vanilkový extrakt. Můžeme přidat i kapku rumu nebo trochu čekankového sirupu. Kaši posypeme na kousky pokrájenými švestkami, zalijeme máslem a zasypeme makem. Podávat můžeme také ozdobené vyšlehaným tvarohem nebo řeckým jogurtem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů