"Kari"

Oli

"Kari"

"Chtěla jsem rychlou lowcarb večeři, v lednici se nacházely zbytky zeleniny, půlka kokosového mléka a mleté kuřecí."

Výborné jídlo od Věry Kolenaté, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Jednu menší cibuli jsem nakrájela na kostičky a opekla zlehka na dvou lžících oleje (příště vezmu ghí nebo kokosový olej)

    Na opečenou cibuli šla jedna mrkev na menší kousky, jeden stroužek česneku na malé kousky a kousek zázvoru zhruba velikosti toho česnekového stroužku, zázvor na co nejmenší kostičky.

    Chvilku jsem to celé ještě opékala spolu, poté jsem přidala lžičku žluté kari pasty, můžete použít libovolnou směs kari koření, klidně sypkou a pul lžičky kurkumy.

    Koření je třeba nechat prohřát , lehce opéct a rozvonět, až potom přidat maso, v něm případě 250g mletého kuřecího stehenního masa, nechat zatáhnout, aby ztratilo syrovost, přidala jsem půl lžičky soli a půl plechovky kokosového mléka. Může být klidně celá plechovka, chtěla jsem ale jídlo spíš hustší.

  2. Pod poklicí jsem dusila 5 minut, pak jsem přidala asi 50g kapie a 100g cukety, obojí na kostičky. Stačilo dusit dalších pět minut, pak do hrnce putovalo 150g mraženého špenátu (listy) a až špenát povolil, ještě chvilku jsem nechala jídlo probublat, přidala jsem trochu vody.

    Můžete to celé pojmout jako polévku, přidat vodu a možná použít celou plechovku kokosového mléka, takhle to bylo konzistencí spíš jako lečo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte