Kari z červené čočky

VegVeronika

Jsem milovnice Kari na všechny možné způsoby. Tak se snažím vymyslet jak se dá udělat, v různých úpravách. A tady je jedna z nich. :)

Kari z červené čočky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
olej řepkový 1 lžíce
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
červená paprika 1 kus
pórek 1 kus
kurkuma mletá 1 lžička
kořenicí směs kari, jemné 1 lžička
zázvor sušený mletý 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
čočka červená 1 hrnek
rostlinná smetana 2 lžíce
škrob jemný 2 lžičky
hladká mouka špaldová 100 g
olivový olej 20 g
voda 0,5 hrnku
droždí sušené 20 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do zlatova osmažíme cibulku na trošce oleje, přidáme nastrouhanou mrkev,na kostky nakrájenou č. papriku, pórek.Přidáme 1 čl kurkumy, 1 čl kari koření, 1 čl kari pasty ( nemusí být), 1 čl zázvoru, 2 česneky, sůl a pepř. Zalijeme troškou vody a necháme dusit tak 10 minut, přidáme uvařenou červenou čočku a trochu sojové smetany a zahustíme 2 čl. lžičkama solamylu, chvilku provaříme a na konec zakápneme cit. šťávou :)

  2. Placky: necháme nakynout v teple. Potom vyválíme placky a na sucho osmažíme

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů