Karfiolové veluté s chrumkavým cícerom
krémová karfiolová polievka
- 35m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule bílá | 1 kus |
česnek | 3 stroužky |
olivový olej | 3 lžíce |
květák | 1 kus |
kurkuma mletá | 1 lžička |
ořechy kešu | 1 hrst |
voda | 1 litr |
cizrna, sterilovaná | 400 g |
olivový olej | 3 lžíce |
kurkuma mletá | 2 lžičky |
paprika sladká mletá | 2 lžičky |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na kostičky společně s česnekem, květák rozebereme na růžičky, přidáme kešu a kurkumu a vše opečeme na olivovém oleji. Zalejeme vodou nebo vývarem a vaříme asi 20 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém. Mezitím okapanou cizrnu obalíme v směsi oleje a koření, pečeme v troubě na 200 stupňů do křupava, cca 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů