Karfiolové veluté s chrumkavým cícerom

aicula

krémová karfiolová polievka

Karfiolové veluté s chrumkavým cícerom

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
cibule bílá 1 kus
česnek 3 stroužky
olivový olej 3 lžíce
květák 1 kus
kurkuma mletá 1 lžička
ořechy kešu 1 hrst
voda 1 litr
cizrna, sterilovaná 400 g
olivový olej 3 lžíce
kurkuma mletá 2 lžičky
paprika sladká mletá 2 lžičky
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky společně s česnekem, květák rozebereme na růžičky, přidáme kešu a kurkumu a vše opečeme na olivovém oleji. Zalejeme vodou nebo vývarem a vaříme asi 20 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém. Mezitím okapanou cizrnu obalíme v směsi oleje a koření, pečeme v troubě na 200 stupňů do křupava, cca 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů