Karfiolovè karì - LC
Výborné nízkosacharidové jídlo: restovanè kuracie kúsky s cesnakom a cibulkou +dusená zelenina, ochutená soľou, korením a avokádovým olejom.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 špetka |
kokosové mléko | 70 ml |
Postup přípravy
-
Karfiol si rozdelím na menšie ružičky a chvìľu oblanširujem, scedìm. Do panvice dám ghee maslo, karfiol restujem 5 minùt, posolím, okorením, pridám 1 čl karì, trochu kurkumy, premiešam a zalejem 70 ml kokosového mlieka, nechám prejsť varom a hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů