Karfioláky – nízkosacharidové tacos

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Karfioláky – nízkosacharidové tacos

Oceníte k mexickým kořeněným jídlům...low carb (nízkosacharidové) tacos

Postup přípravy

  1. Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru a umixujeme na jemno.

    Květákový kuskus vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.

  2. Uvařený květák zcedíme přes plátno a důkladně vyždímeme veškerou vodu. Opatrně je to velice horké.

    Zcezený květák přendáme do mísy, přidáme dvě vejce, citrónovou šťávu, petrželku a Psyllium. Směs osolíme, opepříme a vše dokladně promícháme.

  3. Z hotové směsi tvořříme tenké placičky, které pečeme buď v troubě na plechu vyložený pečícím papírem a pokapaným kokosovým olejem na 180°C cca 20 minut nebo na teflonové pánvi potřené kokosovým olejem na tředním plameni cca 3 minut z každé strany

  4. Plníme dle libosti nebo používáme jako přílohu k masu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat