Nízkosacharidové zelňáky - zdravější (low carb) varianta bramboráků od Dany Ščerbové, děkujeme :)
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Dala jsem půl balíčku kysaného zelí, co mi zbylo, vymačkat a nakrájet nadrobno, přidat nastrouhaný celer část najemno a část nahrubo, jednu nastrouhanou mozzarellu (v nálevu) asi 10dkg strouhané goudy, 2-3 vejce podle velikosti, pokrájenou slaninu, dochutit jako bramboráky (sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín) přidat 2 lžíce lahůdkového droždí a lžíci bramborové vlákniny nebo mletého lněného semínka, nechat odpočinout.
-
Tvarovat karbanátky a smažit na sádle.
Makronutrienty
24%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 694 kJ | 2 538 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 607 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,11 g
2,31 g |
22,3 g
8,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,611 SVJ | 2,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
5,8 g |
47,1 g
21,2 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 24,3 g |
Sůl | 0,624 g | 2,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů