KARBANÁTKY SE ŽAMPIONY - LC
Skvělý lowcarb oběd, velmi sytý. Lze odlehčit vynecháním slaniny a nivy :). Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Fritéza
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 500 g |
žampiony čerstvé | 3 kusy |
vajíčka | 1 kus |
slanina anglická | 40 g |
sýr s modrou plísní, niva | 50 g |
cibule | 1 kus |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím a na pánvi nechám pustit tuk, osmažím na ní cibuli, přidám nadrobno nakrájené žampiony, opepřím a orestuji, nechám vychladnout. Maso osolím, přidám vejce, nastrouhanou nivu a slaninu s cibulí, promíchám a nechám v lednici alespoň hodinu odležet.
-
Udělám karbanátky, dám do hf, lehce stříknu olejem a peču na 180°C 20 minut, v polovině obrátím. Kedlubnu uvařím v osolené vodě s kurkumou a opeču v hf.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů