KARBANÁTKY SE ŽAMPIONY - LC

Oli

Skvělý lowcarb oběd, velmi sytý. Lze odlehčit vynecháním slaniny a nivy :). Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KARBANÁTKY SE ŽAMPIONY - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřové maso mleté 500 g
žampiony čerstvé 3 kusy
vajíčka 1 kus
slanina anglická 40 g
sýr s modrou plísní, niva 50 g
cibule 1 kus
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájím a na pánvi nechám pustit tuk, osmažím na ní cibuli, přidám nadrobno nakrájené žampiony, opepřím a orestuji, nechám vychladnout. Maso osolím, přidám vejce, nastrouhanou nivu a slaninu s cibulí, promíchám a nechám v lednici alespoň hodinu odležet.

  2. Udělám karbanátky, dám do hf, lehce stříknu olejem a peču na 180°C 20 minut, v polovině obrátím. Kedlubnu uvařím v osolené vodě s kurkumou a opeču v hf.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů