Karbanátky s Petrželkou, Rozmarýnem a Parmazánem Obalované v Mandlové Mouce

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Karbanátky s Petrželkou, Rozmarýnem a Parmazánem Obalované v Mandlové Mouce

U mletého masa miluji to, že s karbanátky to může začít, jít přes kofty, masové kuličky, plněné papriky, sekanou, nádivky až po lasagne třeba z cukety. Nejraději na karbanátky používám vepřové maso, hovězí maso a nebo jejich kombinaci. Přirozeně se vyskytující tuk v mase dodá karbanátkům ten správný šmak.

Postup přípravy

  1. Cibulku, petrželku a rozmarýn nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl a pepř. Na hrubém struhadle nastrouháme parmazán a přidáme k směsi. Směs rozdělíme na stejně velké karbanátky (já udělala sedm). Do hlubokého talíře si nasypeme mandlovou mouku a přidáme sladkou papriku. Promícháme a postupně v obalovací směsi obalujeme karbanátky.

  2. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a karbanátky pečeme zhruba 30 minut. Záleží na tom, jak široké je uděláš. V polovině času karbanátky obrátíme, aby byly opečené dozlatova z obou dvou stran.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte