Karbanátky s Petrželkou, Rozmarýnem a Parmazánem Obalované v Mandlové Mouce
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
U mletého masa miluji to, že s karbanátky to může začít, jít přes kofty, masové kuličky, plněné papriky, sekanou, nádivky až po lasagne třeba z cukety. Nejraději na karbanátky používám vepřové maso, hovězí maso a nebo jejich kombinaci. Přirozeně se vyskytující tuk v mase dodá karbanátkům ten správný šmak.
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
600 g |
600 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Na obalení | |
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Cibulku, petrželku a rozmarýn nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl a pepř. Na hrubém struhadle nastrouháme parmazán a přidáme k směsi. Směs rozdělíme na stejně velké karbanátky (já udělala sedm). Do hlubokého talíře si nasypeme mandlovou mouku a přidáme sladkou papriku. Promícháme a postupně v obalovací směsi obalujeme karbanátky.
-
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a karbanátky pečeme zhruba 30 minut. Záleží na tom, jak široké je uděláš. V polovině času karbanátky obrátíme, aby byly opečené dozlatova z obou dvou stran.
Makronutrienty
11%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 407 kJ | 4 262 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 1 019 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,43 g
0,837 g |
16,4 g
2,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,543 SVJ | 1,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
10,1 g |
85,2 g
30,6 g |
Bílkoviny | 16,8 g | 50,9 g |
Sůl | 2,27 g | 6,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů