KARBANÁTKY PEČENÉ V TROUBĚ
Už pár let peču karbanátky v troubě. Ne snad proto, že bych začala žít zdravě a odmítala všechno tučné a nasáklé omastkem. Ale prostě nám tahle "dietnější" verze zachutnala a mně se zalíbila rychlá příprava bez zdlouhavého postávání u plotny. A protože potřebuju mít v zásobě takové to "cestovní" masíčko, co večer vytáhnu z mrazáku a taťka si ho může druhý den sbalit s sebou na cestu, peču rovnou celý plech...
- 1h:25m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 1 500 g |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 5 stroužků |
hořčice plnotučná | 4 lžíce |
kečup ostrý | 4 lžíce |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
směs koření na mleté maso | 2 lžičky |
vajíčka | 2 kusy |
chléb toustový, toastový | 4 krajíce |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny důkladně promícháme, necháme asi hodinku odležet a poté tvarujeme vlhkýma rukama placičky, které ukládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů