KARBANÁTKY PEČENÉ V TROUBĚ

Danula

Už pár let peču karbanátky v troubě. Ne snad proto, že bych začala žít zdravě a odmítala všechno tučné a nasáklé omastkem. Ale prostě nám tahle "dietnější" verze zachutnala a mně se zalíbila rychlá příprava bez zdlouhavého postávání u plotny. A protože potřebuju mít v zásobě takové to "cestovní" masíčko, co večer vytáhnu z mrazáku a taťka si ho může druhý den sbalit s sebou na cestu, peču rovnou celý plech...

KARBANÁTKY PEČENÉ V TROUBĚ

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
maso mleté 1 500 g
cibule 2 kusy
česnek stroužky 5 stroužků
hořčice plnotučná 4 lžíce
kečup ostrý 4 lžíce
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
sůl 1 lžička
směs koření na mleté maso 2 lžičky
vajíčka 2 kusy
chléb toustový, toastový 4 krajíce
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny důkladně promícháme, necháme asi hodinku odležet a poté tvarujeme vlhkýma rukama placičky, které ukládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů