Karbanátky - LC
Dnešní lowcarb večeře - karbanátky, topinambury posypané jarní cibulkou, ředkvičky, cherry rajčátka.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 400 g |
vajíčka | 2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
vláknina bramborová | 40 g |
směs koření na mleté maso | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
sádlo | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny uvedené suroviny kromě sádla v míse důkladně promícháme rukou a utvoříme placičky, které usmažíme na sádle z obou stran.
-
Topinambury jsem uvařila v osolené vodě a po scezení jsem přidala trochu másla. Poznámka: kdo špatně snáší čekankový sirup, tak opatrně i s topinambury, ve kterých je taktéž obsažený inulín.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů