Dnešní lowcarb večeře - karbanátky, topinambury posypané jarní cibulkou, ředkvičky, cherry rajčátka.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
40 g |
40 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny uvedené suroviny kromě sádla v míse důkladně promícháme rukou a utvoříme placičky, které usmažíme na sádle z obou stran.
-
Topinambury jsem uvařila v osolené vodě a po scezení jsem přidala trochu másla.
Poznámka: kdo špatně snáší čekankový sirup, tak opatrně i s topinambury, ve kterých je taktéž obsažený inulín.
Makronutrienty
1%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 088 kJ | 1 514 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,52 g
0,309 g |
0,723 g
0,431 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,052 SVJ | 0,072 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
7,66 g |
28,2 g
10,7 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 20,1 g |
Sůl | 1,28 g | 1,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů