Krásně vypadající a úžasně chutnající lowcarb řezy, plné krému!
Děkujeme Jana June za krásný recept :)
Více tipů Instagram: lowcarb_fit_tipy
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
Krém | |
2 lžíce |
2 lžíce |
250 ml |
250 ml |
250 g |
250 g |
Poleva | |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Ořechy | |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
6 bílků vyšlehat, pomalu zašlehat žloutky a kakao dle odhadu. Natřít na pečící papír a péct na 180st. Zkouším parátkem. Nechám na papíře vychladnout, obrátím na jiný pečící papír a opatrně vrchní papír sloupnu.
-
Náplň: 2 vrchovaté lžíce březového cukru nechám rozpustit na pánvi, naleju 250ml smetany 33%. Nechám přejít varem a vychladlé necham v lednici do druhého dne. V nádobě v které smetana chladla vyšlehám do tuha. Pokud by to nešlo úplně do tuha, nevadí, tvaroh 250ml který následně přimícháme to zahustí. Podle chuti mužem ještě přisladit březovým cukrem.
-
Vršek: Lindt čokoládu 85% rozpustím a mašlovačkou natřu přepulený naplněný plát. Ořechy (vlašské nebo pekan) orestuji na pánvi na másle a trochu bř. cukru. Na konci trošku skořice.
Makronutrienty
29%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 979 kJ | 1 624 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 388 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
3,02 g |
18,8 g
5,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 1,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,8 g
9,66 g |
31,2 g
16 g |
Bílkoviny | 9,45 g | 15,7 g |
Sůl | 0,169 g | 0,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů