Kapustový nákyp LC

Věrka

Kapustový nákyp LC

Možná tento recept znáte, já se pokusila převést ho do LC verze.

Nákyp je chutný horký i studený, může připomínat notoricky známé "zelofleky", ale mně osobně se zdá lépe stravitelný.

Postup přípravy

  1. Kapustu nakrájíme na nudličky, podobně, jako by se krájelo hlávkové zelí na dušení.

    Silnější žebra listů doporučuji buď odstranit nebo překrájet na stejný rozměr, jako mají kapustové nudličky z částí listů bez žeber.

    Na pařáku nudličky předvaříme 5-10 minut, jen do poloměkka, následně prolijeme studenou vodou a dáme okapat na cedník.

    Při dodržení tohoto postupu si kapusta zachová svěží barvu.

  2. Zatímco chladne kapusta, nakrájíme na kostičky cibuli i anglickou slaninu, tu nejdříve na pánvi zahřejeme a když začne pouštět tuk, přihodíme k ní do pánve také cibuli, osmahneme do sklovita a na poslední minutku do pánve přijde také prolisovaný česnek.

    Směs necháme chladnout.

  3. Zapneme troubu na 180°C a vložíme do ní pekáč, ve kterém budeme jídlo péct.

    Teď je čas připravit těstíčko.

    Do větší misky nastrouháme mozzarelu n

    na hrubší nudličky. Do misky dále přidáme vejce, mléko, podle chuti sůl a pepř, všechny mouky.

    Zamícháme metličkou, konzistence těsta bude připomínat těsto na palačinky.

    Nakonec vmícháme směs z pánve.

  4. Ve chvíli, kdy pekáč v troubě se už nahřál, nalijeme do něj olej, ghi nebo sádlo, vrátíme do trouby na pár minut,aby se tuk rozpálil.

    K ruce si připravíme kapustu i těstíčko.

    Do rozehřátého tuku v pekáčku rozetřeme zhruba polovinu těsta, mělo by zasyčet, druhou vrstvu tvoří kapusta, pokud je v ní ještě dost vody, vymačkáme vždy část v dlaních a pak teprve rozložíme na vrstvu těsta.

    Povrch kapusty můžeme lehce umačkat a pak na něj rovnoměrně rozdělíme zbytek těsta a lehce ho zamačkáme do kapusty.

    Připravený pokrm pečeme dozlatova zhruba 30-45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte