Kapustové karbanátky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kapustové karbanátky

Chutné lowcarb jídlo, doplníme zeleninou a pochutnáme si :)

Děkujeme Věře Kolenaté za recept :)

Postup přípravy

  1. Z listů jsem vykrájela tvrdé osy, pak jsem listy opláchla a hodila do vroucí osolené vody, vařila jsem 7 minut, to záleží na tuhosti listu, já měla spíš takové tmavší, vnější listy.

    Listy jsem pak vyndala na cedník a propláchla studenou vodou.

    Než vychladly, drobně jsem nakrájela kousek špeku a půl cibule a společně jsem osmahla na pánvi.

  2. Listy jsem pak rukama vyždímala a po částech nožem rozsekala na malé kousky, přidala špek s cibulí, lžičku česnekové pasty, asi dvě lžičky majoránky, pepř, 1 vejce, 1/2 lžičky soli a maso. Zamíchaná směs se mi zdála dost vodnatá, tak jsem přidala 2 lžíce kokosové mouky a všechno znovu důkladně promíchala.

    Na plech s pečícím papírem jsem vytvořila 8 karbanátků.

  3. Pekla jsem při střední teplotě asi půl hodiny, po obrácení ještě 10 minut. Čas a teplotu přesně nevím, prostě u plynové trouby termostat není a jistě vím jen těch posledních deset minut. Ale věřím, že kdo by karbanátky upéct zkusil, jistě si poradí!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte