Kapustové karbanátky
Chutné lowcarb jídlo, doplníme zeleninou a pochutnáme si :) Děkujeme Věře Kolenaté za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí maso mleté | 250 g |
kapusta hlávková | 250 g |
sůl | 1 lžička |
špek | 100 g |
cibule | 0,5 kusu |
česneková pasta | 10 g |
majoránka sušená drhnutá | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
mouka kokosová | 40 g |
Postup přípravy
-
Z listů jsem vykrájela tvrdé osy, pak jsem listy opláchla a hodila do vroucí osolené vody, vařila jsem 7 minut, to záleží na tuhosti listu, já měla spíš takové tmavší, vnější listy. Listy jsem pak vyndala na cedník a propláchla studenou vodou. Než vychladly, drobně jsem nakrájela kousek špeku a půl cibule a společně jsem osmahla na pánvi.
-
Listy jsem pak rukama vyždímala a po částech nožem rozsekala na malé kousky, přidala špek s cibulí, lžičku česnekové pasty, asi dvě lžičky majoránky, pepř, 1 vejce, 1/2 lžičky soli a maso. Zamíchaná směs se mi zdála dost vodnatá, tak jsem přidala 2 lžíce kokosové mouky a všechno znovu důkladně promíchala. Na plech s pečícím papírem jsem vytvořila 8 karbanátků.
-
Pekla jsem při střední teplotě asi půl hodiny, po obrácení ještě 10 minut. Čas a teplotu přesně nevím, prostě u plynové trouby termostat není a jistě vím jen těch posledních deset minut. Ale věřím, že kdo by karbanátky upéct zkusil, jistě si poradí!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů