Kapustové karbanátky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Chutné lowcarb jídlo, doplníme zeleninou a pochutnáme si :) Děkujeme Věře Kolenaté za recept :)

Kapustové karbanátky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
krůtí maso mleté 250 g
kapusta hlávková 250 g
sůl 1 lžička
špek 100 g
cibule 0,5 kusu
česneková pasta 10 g
majoránka sušená drhnutá 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
vajíčka 1 kus
sůl 0,5 lžičky
mouka kokosová 40 g

Postup přípravy

  1. Z listů jsem vykrájela tvrdé osy, pak jsem listy opláchla a hodila do vroucí osolené vody, vařila jsem 7 minut, to záleží na tuhosti listu, já měla spíš takové tmavší, vnější listy. Listy jsem pak vyndala na cedník a propláchla studenou vodou. Než vychladly, drobně jsem nakrájela kousek špeku a půl cibule a společně jsem osmahla na pánvi.

  2. Listy jsem pak rukama vyždímala a po částech nožem rozsekala na malé kousky, přidala špek s cibulí, lžičku česnekové pasty, asi dvě lžičky majoránky, pepř, 1 vejce, 1/2 lžičky soli a maso. Zamíchaná směs se mi zdála dost vodnatá, tak jsem přidala 2 lžíce kokosové mouky a všechno znovu důkladně promíchala. Na plech s pečícím papírem jsem vytvořila 8 karbanátků.

  3. Pekla jsem při střední teplotě asi půl hodiny, po obrácení ještě 10 minut. Čas a teplotu přesně nevím, prostě u plynové trouby termostat není a jistě vím jen těch posledních deset minut. Ale věřím, že kdo by karbanátky upéct zkusil, jistě si poradí!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů