Kapustové karbanátky s mletým masem
Kapustové karbanátky lze připravit i bez masa, s uzeným či mletým masem nebo i půl na půl. Ať už zvolíte jakoukoliv úpravu těchto karbanátků, nikdy nešlápnete vedle.
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
směs koření na mleté maso | 500 g |
kapusta hlávková | 1 000 g |
vajíčka | 1 kus |
rohlíky | 1 kus |
cibule | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
sůl | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
strouhanka kukuřičná | 4 lžíce |
lupínky, flakes | 100 g |
Postup přípravy
-
Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5 minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku vykapat. Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.
-
Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem, necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.
-
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi. Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku podle potřeby a opět promícháme
-
Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 200 ºC cca 20 minut podle velikosti karbanátků.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů