Kapustové karbanátky s mletým masem

Kapustové karbanátky lze připravit i bez masa, s uzeným či mletým masem nebo i půl na půl. Ať už zvolíte jakoukoliv úpravu těchto karbanátků, nikdy nešlápnete vedle.

Kapustové karbanátky s mletým masem

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
směs koření na mleté maso 500 g
kapusta hlávková 1 000 g
vajíčka 1 kus
rohlíky 1 kus
cibule 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
strouhanka kukuřičná 4 lžíce
lupínky, flakes 100 g

Postup přípravy

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5 minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku vykapat. Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.

  2. Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem, necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.

  3. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi. Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku podle potřeby a opět promícháme

  4. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 200 ºC cca 20 minut podle velikosti karbanátků.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů