Kapustové karbanátky lze připravit i bez masa, s uzeným či mletým masem nebo i půl na půl. Ať už zvolíte jakoukoliv úpravu těchto karbanátků, nikdy nešlápnete vedle.
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
Na obalení | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5 minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku vykapat. Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.
-
Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem, necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.
-
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi. Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku podle potřeby a opět promícháme
-
Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 200 ºC cca 20 minut podle velikosti karbanátků.
Makronutrienty
70%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 586 kJ | 2 295 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 549 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,3 g
7,79 g |
83,3 g
30,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,13 SVJ | 8,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,7 g
0,384 g |
10,6 g
1,5 g |
Bílkoviny | 6,5 g | 25,4 g |
Sůl | 4,95 g | 19,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů