Kapustové karbanátky s dýňovou kaší

Adéla Kábelová

Kapustové karbanátky s dýňovou kaší

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kapustu (měla jsem 1 ks menší) - obereme jednotlivé listy, nožem vyřízneme tvrdé stonky a košťál, omyjeme a dáme na cca 15 minut vařit do vroucí osolené vody. Poté zcedíme, propláchneme studenou vodou a vyždímeme :-) Je dobré jí opravdu pořádně zmáčkout a zbavit veškeré vody. Poté jí nakrájíme nadrobno.

    Do velké mísy dáme mleté maso (směs hovězí a vepřové), vajíčko, nadrobno nakrájenou, cibuli, kapustu, prolisovaný česnek, petrželku, sůl, pepř, worchester, protlak a hořčici. Dobře propracujeme rukama - maso pak krásně drží tvar.

    Tvarujeme vlhkýma rukama malé placičky a ty můžeme buď péct v horkovzdušné fritéze nebo v troubě (cca 20 minut, 180 stupňů). Karbanátky lze také pomalu smažit na pánvi na troše olivového oleje, sádla nebo ghí. Když jsou hotové dám je vysušit na kuchyňskou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

    Dýni nakrájíme na menší kostičky a vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut). Poté zcedíme, přidáme máslo, sůl, pepř a rozšťoucháme na kaši.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte