Kapustové karbanátky s dýňovou kaší

Adéla Kábelová

Kapustové karbanátky s dýňovou kaší

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 400 g
kapusta hlávková 0,5 hlávky
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
vejce slepičí střední, m 1 kus
petrželka, petrželová nať 1 hrst
hořčice plnotučná 1 lžička
rajský protlak 1 lžička
worcestrová omáčka 1 lžička
olivový olej 5 ml
dýně Hokkaido 1 kus
máslo čerstvé 1 oříšek
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kapustu (měla jsem 1 ks menší) - obereme jednotlivé listy, nožem vyřízneme tvrdé stonky a košťál, omyjeme a dáme na cca 15 minut vařit do vroucí osolené vody. Poté zcedíme, propláchneme studenou vodou a vyždímeme :-) Je dobré jí opravdu pořádně zmáčkout a zbavit veškeré vody. Poté jí nakrájíme nadrobno. Do velké mísy dáme mleté maso (směs hovězí a vepřové), vajíčko, nadrobno nakrájenou, cibuli, kapustu, prolisovaný česnek, petrželku, sůl, pepř, worchester, protlak a hořčici. Dobře propracujeme rukama - maso pak krásně drží tvar. Tvarujeme vlhkýma rukama malé placičky a ty můžeme buď péct v horkovzdušné fritéze nebo v troubě (cca 20 minut, 180 stupňů). Karbanátky lze také pomalu smažit na pánvi na troše olivového oleje, sádla nebo ghí. Když jsou hotové dám je vysušit na kuchyňskou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje. Dýni nakrájíme na menší kostičky a vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut). Poté zcedíme, přidáme máslo, sůl, pepř a rozšťoucháme na kaši.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů