KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY S DIPEM
Jednoduché lowcarb jídlo, přitom si zaručeně pochutnáte! Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta hlávková | 1 hlávka |
slanina anglická | 50 g |
vajíčka | 2 kusy |
sýr gouda | 100 g |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 20 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 4 lžíce |
sádlo | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kapustu, slaninu a sýr dám do sekáčku a rozsekám, přidám zbytek surovin, promíchám a nechám v lednici alespoň hodinu odležet. Navlhčenýma rukama udělám karbanátek, namočím ve vajíčku a obalím v lahůdkovém droždí a osmažím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů