Kapustové karbanátky - LC
Vynikající low carb karbanátky, vhodné i jako nízkosacharidová příloha. Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 40m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta hlávková | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
sýr gouda | 60 g |
vajíčka | 2 kusy |
mouka lněná | 2 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
olivový olej panenský | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kapustu jsem si rozdělila na jednotlivé listy, vykrojila jsem tvrdé části a dala do vroucí vody tak na 10 minut povařit. Pak jsem scedila a nechala vykapat vodu.
-
Listy jsem pokrájela na menší kousky a ještě v ruce hodně vymačkala přebytečnou vodu. Do větší mísy jsem dala vejce, kapustu koření, droždí, sýr a lžící všechno vymíchala až pak jsem dala mouku a zase vymíchala.
-
Rukama jsem dělala karbanátky(těsto trošku lepí) a každý kousek jsem obalila ve lněné mouce dala jsem na plech s pečícím papírem který jsem trošku potřela oliváčem a některé jsem si posypala lněným semínkem a na další jsem si dala kousek nivy,ale tohle není nutné.
-
Každý kus jsem postříkala lehce olejem a dala péct na 190 stupňů asi tak na 20-25 minut...prostě do zlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů