Kapustové karbanátky - LC

Vynikající low carb karbanátky, vhodné i jako nízkosacharidová příloha. Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)

Kapustové karbanátky - LC

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
kapusta hlávková 1 kus
cibule červená 1 kus
sýr gouda 60 g
vajíčka 2 kusy
mouka lněná 2 lžíce
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
sůl 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
olivový olej panenský 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Kapustu jsem si rozdělila na jednotlivé listy, vykrojila jsem tvrdé části a dala do vroucí vody tak na 10 minut povařit. Pak jsem scedila a nechala vykapat vodu.

  2. Listy jsem pokrájela na menší kousky a ještě v ruce hodně vymačkala přebytečnou vodu. Do větší mísy jsem dala vejce, kapustu koření, droždí, sýr a lžící všechno vymíchala až pak jsem dala mouku a zase vymíchala.

  3. Rukama jsem dělala karbanátky(těsto trošku lepí) a každý kousek jsem obalila ve lněné mouce dala jsem na plech s pečícím papírem který jsem trošku potřela oliváčem a některé jsem si posypala lněným semínkem a na další jsem si dala kousek nivy,ale tohle není nutné.

  4. Každý kus jsem postříkala lehce olejem a dala péct na 190 stupňů asi tak na 20-25 minut...prostě do zlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů