Kapustová polievka
Kyselé zelí je vitamínová bomba, polévka z něj skvělá a zdravá. @Mimarecepty
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kysané bílé zelí | 800 g |
klobása ostravská | 200 g |
maso uzené vepřové | 200 g |
vepřové šunkové koleno | 500 g |
houby sušené, směs | 1 hrst |
česnek stroužky | 3 kusy |
brambory konzumní pozdní | 4 kusy |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 3 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kyslú kapustu trochu poprekrajujem a dám variť spolu s klobásou, údeným, čerstvé rebrá, či koleno (čo zrovna mám) pridám sušené huby, 3 strúčiky cesnaku a varím 1 hod. Doba varenia závisí od toho aké mäso varím.
-
Zvlášť si uvarím aj poprekrajované zemiaky 4ks a potom vložím spolu aj s vodou do polievky. Do kastrólika dám 1-2 pl bravčovej masti, pridám hladkú múku 2-3 pl a mletú červenú papriku 2 čl, popražím a polievku zahustím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů