KAPUSTIČKOVÝ COLESLAW + KAPUSTIČKOVÉ KARBANÁTKY
Protože právě teď je sezóna téhle super místní zeleniny, bude se třeba hodit recept na lowcarb karbanátky a coleslaw (oboje z kapustiček). Skvělý a zdravý LC oběd či večeře, nebo jídlo sebou na cesty či do práce. Děkujeme Lucii Grusové za krásný recept :) www.paleosnadno.cz
- 35m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta růžičková | 300 g |
mrkev | 40 g |
cibule červená | 60 g |
majonéza | 120 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kapusta růžičková | 150 g |
sýr gouda | 75 g |
maso mleté | 500 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
hořčice plnotučná | 10 g |
vajíčka | 1 kus |
žloutky | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Kapustičkový coleslaw: Kapustičky zbavte vrchních otlačených lístků a odřízněte okoralé stonky. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrouhejte na co nejtenčí plátky - buď pomocí ostrého nože, na mandolíně, nebo pomocí krouhacího nástavce food procesoru (elektrického sekáčku). Nakrouhané kapustičky promněte s troškou soli a nechte chvíli odpočinout.
-
Přimíchejte mrkev nakrájenou na tenounké nudličky (skvěle poslouží škrabka julienne) a cibuli najemno. Vše spojte majonézou a volitelně také smetanou. Podle chuti přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř .
-
Kapustičkové karbanátky: Kapustičky očistěte a spolu s tvrdým sýrem nasekejte nadrobno (ve food procesoru nebo mixéru). Smíchejte je s mletým masem, rozdrceným česnekem, hořčicí, vejcem, žloutkem, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte a vypracujte do menších nižších karbanátků (cca 50 g směsi na jeden).
-
Masové placičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte cca 20 minut dozlatova. Ještě teplé karbanátky podávejte s připraveným kapustičkovým salátem.
-
TIPY Kromě kapustičkového coleslawu lze karbanátky podávat i s jinou oblíbenou přílohou. Skvělé budou například hranolky z celeru, tuřínu nebo vodnice, květáková kaše, celerový či dýňový "bramborový" salát atd. Masové placičky chutnají skvěle i zastudena, proto se hodí také jako jídlo zabalené s sebou na cesty. Karbanátky a salát uložené v lednici vydrží několik dní. Masové placičky lze také zamrazit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů