KAPUSTIČKOVÝ COLESLAW + KAPUSTIČKOVÉ KARBANÁTKY

Protože právě teď je sezóna téhle super místní zeleniny, bude se třeba hodit recept na lowcarb karbanátky a coleslaw (oboje z kapustiček). Skvělý a zdravý LC oběd či večeře, nebo jídlo sebou na cesty či do práce. Děkujeme Lucii Grusové za krásný recept :) www.paleosnadno.cz

KAPUSTIČKOVÝ COLESLAW + KAPUSTIČKOVÉ KARBANÁTKY

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
kapusta růžičková 300 g
mrkev 40 g
cibule červená 60 g
majonéza 120 g
smetana ke šlehání, šlehačka 50 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kapusta růžičková 150 g
sýr gouda 75 g
maso mleté 500 g
česnek stroužky 3 kusy
hořčice plnotučná 10 g
vajíčka 1 kus
žloutky 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Kapustičkový coleslaw: Kapustičky zbavte vrchních otlačených lístků a odřízněte okoralé stonky. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrouhejte na co nejtenčí plátky - buď pomocí ostrého nože, na mandolíně, nebo pomocí krouhacího nástavce food procesoru (elektrického sekáčku). Nakrouhané kapustičky promněte s troškou soli a nechte chvíli odpočinout.

  2. Přimíchejte mrkev nakrájenou na tenounké nudličky (skvěle poslouží škrabka julienne) a cibuli najemno. Vše spojte majonézou a volitelně také smetanou. Podle chuti přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř .

  3. Kapustičkové karbanátky: Kapustičky očistěte a spolu s tvrdým sýrem nasekejte nadrobno (ve food procesoru nebo mixéru). Smíchejte je s mletým masem, rozdrceným česnekem, hořčicí, vejcem, žloutkem, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte a vypracujte do menších nižších karbanátků (cca 50 g směsi na jeden).

  4. Masové placičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte cca 20 minut dozlatova. Ještě teplé karbanátky podávejte s připraveným kapustičkovým salátem.

  5. TIPY Kromě kapustičkového coleslawu lze karbanátky podávat i s jinou oblíbenou přílohou. Skvělé budou například hranolky z celeru, tuřínu nebo vodnice, květáková kaše, celerový či dýňový "bramborový" salát atd. Masové placičky chutnají skvěle i zastudena, proto se hodí také jako jídlo zabalené s sebou na cesty. Karbanátky a salát uložené v lednici vydrží několik dní. Masové placičky lze také zamrazit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů