Kapří hranolky na medu s pečeným curry kořením

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rybí maso je velmi zdravý oběd či večeře, rychlá úprava je bonus navíc:)

Kapří hranolky na medu s pečeným curry kořením

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kapří filet 300 g
med včelí 1 lžíce
kořenicí směs kari, jemné 1 lžička
škrob jemný bramborový 1 lžička
kapusta růžičková 100 g
červená paprika 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Kapří filety nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme med, sůl, pepř, curry a solamyl. Dobře promícháme. Necháme hodinu marinovat.

  2. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, kapustičky na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti.

  3. Kapra vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a nasucho bez míchání necháme zatáhnout. Přidáme zeleninu a společně opékáme ještě asi 5 minut, dokud maso není hotové a nezíská zlatohnědou barvu.

  4. Servírujeme s rýží nebo s bramborovou kaší.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů