Kapří hranolky na medu s pečeným curry kořením
Rybí maso je velmi zdravý oběd či večeře, rychlá úprava je bonus navíc:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapří filet | 300 g |
med včelí | 1 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
škrob jemný bramborový | 1 lžička |
kapusta růžičková | 100 g |
červená paprika | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Kapří filety nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme med, sůl, pepř, curry a solamyl. Dobře promícháme. Necháme hodinu marinovat.
-
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, kapustičky na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti.
-
Kapra vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a nasucho bez míchání necháme zatáhnout. Přidáme zeleninu a společně opékáme ještě asi 5 minut, dokud maso není hotové a nezíská zlatohnědou barvu.
-
Servírujeme s rýží nebo s bramborovou kaší.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů