KAPŘÍ HRANOLKY + CELEROVÉ A MRKVOVÉ HRANOLKY + DIP

Oli

Jídlo úžasné, lákavé a navíc lowcarb :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KAPŘÍ HRANOLKY + CELEROVÉ A MRKVOVÉ HRANOLKY + DIP

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kapr filet 500 g
česnek stroužky 2 kusy
paprika sladká mletá 1 lžička
paprika sladká mletá uzená 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 3 lžičky
olivový olej 1 lžička
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 40 g
paprika sladká mletá uzená 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
olivový olej 200 ml
mrkev 2 kusy
celer 0,5 kusu
sůl 2 špetky
olivový olej 1 lžička
zakysaná smetana 200 g
majonéza 1 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kopr čerstvý, koprová nať 1 snítka

Postup přípravy

  1. Kapra si nakrájím na hranolky a promíchám se zbytkem surovin, nechám v lednici odpočinout. Pak si smíchám lupinovou mouku,1/2 lžičky uzené papriky, sůl, sušený česnek a hranolky v tom jemně obalím. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, osuším na ubrousku.

  2. 2 mrkve,1/2 malého celeru nakrájím na hranolky zhruba 1 cm silné, pokapu olejem, osolím, opepřím a v HF peču 15 minut, občas prohodím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů