KAPŘÍ HRANOLKY + CELEROVÉ A MRKVOVÉ HRANOLKY + DIP
Jídlo úžasné, lákavé a navíc lowcarb :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapr filet | 500 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
paprika sladká mletá uzená | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 3 lžičky |
olivový olej | 1 lžička |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 40 g |
paprika sladká mletá uzená | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
olivový olej | 200 ml |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,5 kusu |
sůl | 2 špetky |
olivový olej | 1 lžička |
zakysaná smetana | 200 g |
majonéza | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 snítka |
Postup přípravy
-
Kapra si nakrájím na hranolky a promíchám se zbytkem surovin, nechám v lednici odpočinout. Pak si smíchám lupinovou mouku,1/2 lžičky uzené papriky, sůl, sušený česnek a hranolky v tom jemně obalím. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, osuším na ubrousku.
-
2 mrkve,1/2 malého celeru nakrájím na hranolky zhruba 1 cm silné, pokapu olejem, osolím, opepřím a v HF peču 15 minut, občas prohodím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů