Chcete vyzkoušet kapra trochu jinak? Už Vás nebaví obalovat kapra a smažit klasické řízky? Já dělám s oblibou tento recept, který je jednoduchý, rychlý a přitom skvělý. Nejlepší je takto připravený kapr druhý den, to se všechny ingredience krásně propojí. Věřím, že Vám bude také chutnat :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 g |
0,5 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Filet z kapra pokapte citronovou šťávou, osolte a opepřete dle chuti. Filet dejte na plech, lehce podlijte vodou a dejte bez pokličky do trouby - cca 180C/ 20minut. Hlídejte, aby se voda úplně nevypařila - případně trochu vody přilijte.
-
Mezitím si nastrouhejte sýr, nasekejte ořechy a smíchejte dohromady, přidejte trochu drceného muškátového květu. Filet kapra vyndejte z trouby a na jeho povrch dejte vrstvu sýra smíchaného s ořechy a žlutým květem. Povrch kapra poklaďte slabými plátky másla a dejte na dalších cca 20 minut do trouby. Kapr je hotový až se sýr pěkně na povrchu rozpeče a vytvoří narůžovělou sýrovou krustu.
-
Většinou nechám odležet do druhého dne, ale můžete podávat hned.
Makronutrienty
4%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 737 kJ | 1 423 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,15 g
0,105 g |
2,22 g
0,202 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,115 SVJ | 0,222 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
5,89 g |
21,8 g
11,4 g |
Bílkoviny | 18 g | 34,7 g |
Sůl | 0,495 g | 0,956 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů