KAPR NA ČESNEKU S TOPINAMBUREM A SALÁTEM

Oli

Skvělé lowcarb jídlo, ryba + zelenina = ideál! Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KAPR NA ČESNEKU S TOPINAMBUREM A SALÁTEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kapr filet 400 g
česnek stroužky 3 kusy
olivový olej 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
máslo čerstvé 4 oříšky
topinambury 400 g
sůl 2 špetky
olivový olej 1 lžička
ledový salát 0,25 kusu
rajčata cherry 10 kusů
červená paprika 0,5 kusu
cibule červená 0,5 kusu
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
sůl 0,3 lžičky
pepř černý mletý 0,3 lžičky
zakysaná smetana 150 g

Postup přípravy

  1. Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené olejem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.

  2. 4 ks topinamburu umyji kartáčkem pod tekoucí vodou a osuším, pak nakrájím na cca 0,5 cm silné plátky, dám na pečící papír a postříkám olejem z rozprašovače, osolím a opepřím. Peču na 200°C 20-30 minut.

  3. Salát: vše si nakrájíme, spojíme zakysanou smetanou a dokořeníme solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů