KAPR NA ČESNEKU S TOPINAMBUREM A SALÁTEM
Skvělé lowcarb jídlo, ryba + zelenina = ideál! Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapr filet | 400 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
máslo čerstvé | 4 oříšky |
topinambury | 400 g |
sůl | 2 špetky |
olivový olej | 1 lžička |
ledový salát | 0,25 kusu |
rajčata cherry | 10 kusů |
červená paprika | 0,5 kusu |
cibule červená | 0,5 kusu |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
sůl | 0,3 lžičky |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
zakysaná smetana | 150 g |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené olejem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.
-
4 ks topinamburu umyji kartáčkem pod tekoucí vodou a osuším, pak nakrájím na cca 0,5 cm silné plátky, dám na pečící papír a postříkám olejem z rozprašovače, osolím a opepřím. Peču na 200°C 20-30 minut.
-
Salát: vše si nakrájíme, spojíme zakysanou smetanou a dokořeníme solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů