Ryby jsou zdravé, a český čerstvý kapr v lowcarb úpravě nejvíc :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kapr | |
---|---|
500 g |
500 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené máslem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.
Makronutrienty
5%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 631 kJ | 1 706 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,36 g
0,024 g |
3,67 g
0,065 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,136 SVJ | 0,367 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,29 g
2,1 g |
22,4 g
5,68 g |
Bílkoviny | 16,7 g | 45,2 g |
Sůl | 1,2 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů