Ryby jsou zdravé, a český čerstvý kapr v lowcarb úpravě nejvíc :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kapr | |
---|---|
500 g |
500 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí, přidám olej, pepř a kmín a promíchám, potřu omyté a osušené porce kapra a nechám v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Dám do misky vytřené máslem a pokladu slabými plátky másla, peču na 200°C 15-20 minut.
Makronutrienty
5%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 667 kJ | 1 816 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 434 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,35 g
0,024 g |
3,68 g
0,065 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,135 SVJ | 0,368 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,32 g
2,25 g |
25,4 g
6,12 g |
Bílkoviny | 16,6 g | 45,3 g |
Sůl | 1,2 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů