Kapr na bylinkách s míchaným salátkem

Oli

Čerstvý kapr od kamaráda rybáře, to je pane něco :). Za kompletní přípravu skvělého jídla děkuji Luci a Davidovi :)

Kapr na bylinkách s míchaným salátkem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kapr filet 400 g
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
bylinky čerstvé směs 1 hrst
olej řepkový 1 lžíce
máslo 1 lžíce
brambory konzumní pozdní 4 kusy
sůl 1 špetka
celerová nať 1 kus
hlávkový salát 0,25 kusu
rukola 2 hrsti
ředkvičky 10 kusů
špenát, čerstvé listy 1 hrst
hořčice hrubozrnná 1 lžíce
olivový olej 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
cukr moučka 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Filety kapra si osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Necháme odležet.

  2. Zatím si okrájíme brambory a dáme si je uvařit s listem celeru.

  3. Připravíme si salát: natrháme na kousky, zalijeme zálivkou (prošleháme všechny suroviny) a lehce promícháme.

  4. Na oleji a másle si opečeme porce kapra, z každé strany 8-10 minut, dle velikosti. Servírujeme na talíř a radujeme se z jarní dobroty :))

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů