Kapr na bylinkách s míchaným salátkem
Čerstvý kapr od kamaráda rybáře, to je pane něco :). Za kompletní přípravu skvělého jídla děkuji Luci a Davidovi :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapr filet | 400 g |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
olej řepkový | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
brambory konzumní pozdní | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
celerová nať | 1 kus |
hlávkový salát | 0,25 kusu |
rukola | 2 hrsti |
ředkvičky | 10 kusů |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
hořčice hrubozrnná | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
cukr moučka | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety kapra si osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Necháme odležet.
-
Zatím si okrájíme brambory a dáme si je uvařit s listem celeru.
-
Připravíme si salát: natrháme na kousky, zalijeme zálivkou (prošleháme všechny suroviny) a lehce promícháme.
-
Na oleji a másle si opečeme porce kapra, z každé strany 8-10 minut, dle velikosti. Servírujeme na talíř a radujeme se z jarní dobroty :))
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů